LEMMIK VAJAB SINU AEGA

19905203_1921624328085632_543106130723744359_n

Kurb on lugeda neid postitusi, kus oma lemmikuid ära antakse või koer on uitama läinud. Me tegelikult kunagi ei tea, mis tulevik toob, isegi seda ei tea, mis homme juhtub. Sellepärast tahaksin, et hindaksid iga hetke ja ei tormaks läbi elu olles ise mõtetega tulevikus või minevikus.

 

 

 

Üsna tihti kuulen, et inimestel on kiire ja ka koeraomanikud on seal hulgas. Jah, mul on ka mitu projekti korraga käsil, kuid ometi leian ma aega, et oma lemmikutega tegeleda ja nende võimeid proovile panna. Koer vajab olenemata vanusest tegevust. Loomulikult oleneb tõust, kui palju kellelgi võhma on, kuid siiski ei tohiks unustada koera arendada ka siis, kui ta pole enam kutsikas. Aktiivne koer on õnnelik koer! Ja kindlasti tahab ta Sinu tähelepanu rohkem kui 1h päevas!

Saad alustada lihtsate harjutustega kodus nt. toidu peitmine erinevatesse korteri või maja osadesse. See on tõeliselt vinge, kuidas nina võtab töötegemise üle ja pika otsingu jooksul kostub nagu siil vudiks toas ringi. Võib tunduda pisike asi, kuid sinu lemmiku jaoks on see väga põnev ning ta ka väsib kiiremini, sest peab mõttega tegutsema. Keegi ei ole öelnud, et söök peab kausiga nurgas ootama. Söömingust saab mängu teha!

YouTube on samuti hea abiline leidmaks toredaid trikke, mida koerale õpetada. Jah, kindlasti ei ole tal neid kõiki elus vaja, kuid mida rohkem ja erinevaid neid õpetad, seda enam ta õpib uusi asju ja just õppeprotsess on teile mõlemale tore.

Oluline osa, mida ära ei tohi unusta on premeerimine iga õige soorituse eest, sest nii tekivad seosed ja edaspidi on sooritused veel kiiremad. Motiveeritud koer õpib innuga, mäletab õpitut ja tahab rõõmuga täita ülesande. Selleks, et koera piisavalt motiveerida, tuleb olla loov. Kõigile ei meeldi maius ega pall, vaid hoopis mingi tirimismänguasi või hoogne pai. Leidmaks kõige sobivam kiitusmeetod, pead oma lemmikut tundma.

Tasapisi erinevaid väljakutseid pakkudes ja hoogsalt premeerides võid üsna varsti märgata, et sul on kontakt koeraga ja sa ei pea väljas olles muretsema, kuhu see koer läheb või miks ta ei kuula. Sinu koer hoolitseb ise selle eest, et SINA ei kaoks ära.

21192934_1945764545671610_3303423188327464892_n.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s