MILLEST TULEB BEAGLE OMANIKUL LOOBUDA?

28458820_10216273972908078_754061443_n

 

Kuidas siis ikka on lood Beagle kui lemmikuga? Just sellest ajalisest aspektist lähtudes. Ma näen, et keskmine inimene ei saa ikka sellest aru, mis on mõistetav, kui sa pole koerainimene, aga kui sa plaanid Beagle endale üks hetk soetada, siis panen sulle paar mõtet kirja.

Mu oma vend arvas veel paar kuud tagasi, et ma käin koertega 2x päevas väljas ja see on kõik. Samal ajal, kui mu elukaaslase sõber eeldas sel nädalavahetusel, et Bella ja Bixi saavad ise hakkama ja ei ole probleem, kui nad 24h üksi kodus on. Mis see 1x päevas õue laskmist ikka ära ei ole.. Vot sulle, mina eeldasin, et inimesed saavad aru. Aga ega ikka ei saa küll!?

Peale seda, kui mulle tuli Beagle, siis mu elu loomulikult jätkus, kuid see hakkas sisaldama igal kodusel hetkel koeri. Nad ei ole loomult üksik hulkujad. Nad on karjaloomad. Jah, hommikul nad võivad rahulikult magada ja suisa pool päeva sinna otsa, siiski proovi sa õhtul kuskile ilma nendeta minna. Selle võid põhimõtteliselt kohe ära unustada. Pean siin silmas sellist versiooni, kui lähed otse töölt trenni või sõbrannale külla. Ega ikka üle 8h nad üksi pole. See tegelikult ei ole aus ka põie seisukohalt. Õhtul saad ära käia ainult juhul, kui su lemmik on korralikult ära väsitatud ehk alla 3h väljas trallitamist ära oota.

 

 

Samuti on iga nädalavahetus sisaldamas midagi toredat koos koertega. Enamus käike, kuhu pean jalutama, lähen koos nendega või uurin, kas saan ka jala ära käia, et oleks 2in1 tegevused ja kokkuvõttes ajasääst. Isegi saunas käiakse meie majas kõik koos.

Kodukontori inimene olles, võid kindel olla, et poole ajast istub ta sinu süles ja teeb koos sinuga tööd. Moraalse toena.

Plaanid teha vaikse õhtu teleri ees või raamatuga? Beagle magab sinu vastas 95% ajast.

Kõige ideaalsemal juhul Beagle magaks sul kaisus. Mida mõni ka lubab, kuid seda on minu jaoks veidi liiga palju. Mingi ruum võiks ikka iseendale ka jääda. Eriti veel, kui su lemmikule meeldib asju peita, mida Beaglele üldjuhul meeldib, siis võid peagi leida mingi poolverise kondi oma padja alt ja see on juba kole vaatepilt.

 

 

Tahan öelda seda, et Beagle ei ole lihtsalt koer, vaid ta on võrdväärne lapse omamisega. Ta tahab sinu tähelepanu ja koos tegemisi igas asjas. Seda tõestab ka nt. fakt, et nad ei taha isegi rõõmuga võõraste juurde jääda. Olen ise paari Beaglet hoidnud ja see nutt kodu järgi esimesel ööl oli üllatav, kuid sain peagi aru, et nad ongi memmekad. Pärast esimest ööd läheb juba uues kohas lihtsamaks, kuid algus on raske. Tuleks varakult harjutama hakata, et loomal hiljem kergem oleks.

On tõsi, et Beagle omamine muudab su maailma. Ta toob puhast rõõmu, positiivsust ja energiat, kuid võtab ära võimaluse teha ekspromt otsuseid, sest nad on sinust sõltuvad.

Loodan, et siin on, millele mõelda, enne otsustamist 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s