KENNEL GRAND HACKSAW

30174380_10216674294075857_663663620_o

Lõpuks ometi on asi ametlik ja ei ole enam ainult Bella ja Bixi lehega tegemist, vaid Kennel Grand Hacksaw on registris olemas.

Teekond selleni oli päris humoorikas, sest kevadel pesakonda planeerides tunuds, et kenneli registreerimine on ka lihtne ja kiire protsess. Tuli aga välja, et sellele eelneb mitu kuud koolitusi, mis tegelikult on igati valjalikud, kuid ajaliselt võiks need ühte kuusse mahutada ja oleks minu meelest mõnusam, kuid see on jällegi ainult 1 arvamus. Teemadest sai läbi võetud anatoomia, füsioloogia, toitumine (siinkohal oli mu üllatus suur, kui ka toortoidust räägiti?!), silmahaigused, poegimine, geneetika, treening jpm. Koolitus lõppeb kirjaliku testiga.

Mõtlema pani see fakt, et alates 01.01.2015 on koolitusprogrammi läbimine kennelnime taotlemise eeltingimuseks, kuid tagasiulatuvalt seda läbima ei pea, mis mulle tekitab küsimuse, et miks mitte, sest kõik kasvatajad peaksid siiski baasteadmistes samal lehel olema.

Mina soovitaks seda koolituste sarja igale koeraomaikule. EKL kasvatajakoolituse väliselt on vabade kohtade olemasolul võimalik osaleda üksikutel loengutel.

 

Screen Shot 2018-04-15 at 02.56.47.pngMinult on päris mitu korda uuritud, millal uus peaskond tuleb, kuid ma tegelikult ei tea sellele vastust. Mu plaan ei ole kindlasti olla tiheda tootmisega kennel. Põhjus, miks nime registreerisin oli see, et ma tahtsin Bella beebidele ametlikke nimesid, et neil oleks võimalus kogeda õige paberitega kutsika elu – soovi korral võistlema minna või muid toredaid alasid koos omanikuga kogeda. Kennelnimi on kui kasvataja tunnusnimi, mis lisatakse iga kutsika nime ette. See on otsekui iga kutsika nime ette lisatav perekonnanimi. Ametlik seadus ütleb tegelikult seda, et kasvatajal peab olema kinnitatud kennelnimi alles kolmanda pesakonna registreerimise ajaks.

Huvitav on ka näha, et algusega Grand on Eestis ainult 6 kennelit. Ma olin kindel, et on rohkem.

19401816_1911563285758403_3495508878959063547_oBella esimene pesakond tuli universumiga kooskõlas 🙂 Mulle täpselt ajaliselt sobis ja need 4 kuud Bellaga koos kasvada oli imeline kogemus. Metsik töö, kuid ma ei vahetaks seda mitte millegi vastu. Lihtsalt oma kiire eluviisi tõttu ja tihedate reisimistega ei tule sel aastal, ilmselt ka mitte järgmisel aastal üldse variandikski kutsikatele mõelda. Vähemalt on tulevikuks võimalus olemas ja kennel registris olemas.

Tegelikult ei ole peaskond rahateenimise koht nagu mõnele võib tunduda. Hea on, kui kuludes tullakse nulli. Lisaks veel kogu ajaline kulu. Nt. esimene kuu peale poegimist panin endale ka kella iga 2h tagant helisema, et beebid kindlasti kõik võrdselt süüa saaksid ja Bella neile kogemata peale ei pööraks magades. Kokkuvõttes oli see kogu kogemus nagu mina oleks 4 last korraga saanud. Pesakond on minu jaoks puhas armastuse jagamise koht. Ma saan terveks eluks kaasa teadmise, et kolme pere unistuse viisin koos Bellaga ellu ning killuke temast elab nooremas põlvkonnas edasi. See on uskumatu tunne, ausalt. Minu suurim hirm kogu teekonna ettevõtmises oligi tegelikult see, kuidas ma leian õiged kodud.  Tahtjaid oli palju, aga need õiged ma tundsin lihtsalt ära, sisetunde põhjal. Ja ma ei saaks paremaid kodusid tahtagi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s