TÄIENDKOOLITUSED

15774979_1825969657651100_7452265246204914024_oTihtilugu ei mõisteta, et inimene õpib kogu elu. See sama lause kehtib ka loomadega koos kasvades.

Homme on kalendri järgi vaba päev, aga mina lähen loengupäevale Koerte esmaabi ja õnnetustest hoidumine. Isegi mu oma tuttav, kellel on muideks koer, küsis, et miks ma sinna lähen, kui vaba päev on. See sama hetk pani mu mõtlema, et paljudel on sarnane mõttelaad. Valid koera ära, viid koju ja siis eeldad, et tema elab, et sind rõõmustada. Loomulikult mingi osa ka nii on kuid, mis saab siis, kui tekib kriisiolukord. Kas sina oskad oma lemmikut siis toetada ja abistada!? Enamasti hakatakse mõtlema alles siis, kui õnnetus käes on, kuid siis on juba hilja. Ennetamine on rõõmsa ja pika eluea alus. Täpselt sama kehtib inimeste puhul. Ilmselt saad juba aru, et palju on paralleele inimeste ja loomade vahel.

Koolitused ei tähenda, et pead hakkama koerakasvatajaks või ise loenguid ellu viima, vaid need on silmaringi laiendamiseks. Kas sina tead, mida teha, kui rästik su koera ründab? Või klaasikild jalga astutakse? Või kuidas tunda ära mürgitust? Need kõik on täpselt sellised olukorrad, millele me ei mõtle enne, kui need käes on. Teadmised võimaldavad sul oma lemmikut koheselt aidata ja tema kannatusi leevendada. Mitte teadja loodab ainult kõrvalisele abile, mis tihtilugu võib olla liiga kaugel. Julgustan sind võtma aega, et olla oma lemmiku jaoks hea omanik.

Üks põnev koolitustesari on Kennelliidu kasvatajakoolitus, mida soovitan ka igale Beagle omanikule just nimelt samal eesmärgil – saada rohkem aimu, mis tegelikult koertemaailmas toimub.

Julgustan sind ise võtma vastutust ja omandama rohkelt teadmiseid 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s